מונגוליה

תוכנית הטיול 

הקישור שלמטה פותח את מסלול הטיול על גבי מפה. (התחלה וסיום באולאן באטור )

https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1Z1X3Z1fhhkx3lzfZ8XJjtg8B4Y4_Mrg&ll=47.1959928662578%2C103.24342890000003&z=6


יום 1 29.05 - הגעה למונגוליה (צ,ע)

ננחת בשדה התעופה של אולאן באטאר. עם הנחיתה, במקום לפנות על העיר ההומה, נפנה דרומה, אל שוליו של מדבר הגובי. פנינו אל "המקום הקטן של האבנים", אתר מיוחד בגיאולוגיה ובגיאומורפולוגיה שלו. נפנה היישר אל המחנה הפשוט שלנו, למנוחה קצרה, ואחר הצהריים נפנה לתור ברגל את האתר הגיאולוגי ואת שרידי המנזר שהושמד פה בפרעות האנטי-דתיות שערכו כאן הקומוניסטים בשנות ה-30 של המאה ה-20. בערב נשוב אל המחנה ללילה.


יום 2 | 30 מאי 2025 | פארק החולות הצבעוניים (ב,צ,ע)

ניסע אל בירת מחוז הגובי המרכזי. כאן נעלה על כביש האספלט המחבר את מדבר הגובי עם אולאן באטאר, נפנה דרומה עד שנעזוב את הכביש וניסע אל אתר מרהיב של שכבות מינרלים בסלע חול יפהפה. עם ההגעה, נצא למסלול הליכה מרשים  באתר היפה, נמתין לשקיעה, ולאחריה ניסע מרחק קצר אל המחנה שלנו ללילה.


יום 3 | 31 מאי 2025 | קרחון בלב מדבר (ב,צ,ע)

נשכים לזריחה שתצבע את סלעי החול הצבעוניים באש להבה (אם מזג האוויר והעננים ישתפו פעולה). נשוב למחנה לארוחת הבוקר, ולאחריה, נצא לנסיעה יפהפיה אל רכס פסגת הר הזרוע בסלעים, ועליו ציורי סלע עתיקים. מכאן נפנה אל דאלאנזאדגאד, בירת המחוז, וממנה, ניסע אל שמורת הטבע 'שלושת ההרים היפים' להליכה ב'קניון הנשרים' הנחבא מקרני השמש, ולכן, בחלקו הראשון של הקיץ, מי נווה המדבר המצוי בראשיתו של העמק נותרים קפואים, תופעה המוכרת כ"קרחון במדבר". מכאן, ניסע אל המחנה ללילה.


יום 4 | 01 יוני 2025 | בית הקברות לדינוזאורים (ב,צ,ע)

ניסע אל דיונת החול מולטסוג אילס, לרכיבה על גב גמל דו דבשתי. "מפלצת” זו היכולה לשאת עד פי שלושה מהמשקל שנושא בן דודה המזרח-תיכוני, הפכה, בזכות תכונותיה הפיזיולוגיות ל"סמל המסחרי" של שיירות המסחר על דרכי המשי העתיקות. מכאן נמשיך אל אתר שהתפרסם במערב בשם 'הסלעים הבוערים'. המקום התפרסם בזכות התגליות הפליאונטולוגיות יוצאות הדופן של ההרפתקן רוי אנדרוז צ'אפמן בתחילת המאה ה-20. נבקר במוזיאון המקומי הקטן ונמשיך לטיול ברגל באתר המרשים. שוב נמתין לשקיעה טרם נפנה אל המחנה שלנו ללילה.


יום 5 | 02 יוני 2025 | על חורבות מנזרים (ב,צ,ע)

לאחר ארוחת הבוקר נצא צפונה מהמדבר אל האזור הצחיח למחצה. הדרך המרהיבה תחצה דיונות של חול, הרים מרשימים בשלל צבעים, ולקראת צוהריים נגיע אל אתר המקדשים ההרוסים אונג. עד שנות ה- 30 של המאה ה-20, היווה אתר זה את אחד ממרכזי הדת הגדולים במדינה, עם כ-3000 נזירים אשר למדו, ושימשו כאן בקודש. בפרעות האנטי-דתיות שערכו כאן השותפים המקומיים של הסטאליניזם, כ- 2000 נזירים נשלחו לשרת בצבא, והשאר – מקום קבורתם לא נודע. בשנים האחרונות, מנסה הקהילה המקומית לגייס כסף ומשאבים להתחיל ולשפץ את המתחם רחב הידיים. נשוטט בשרידי המתחם העתיק, ומכאן, נפנה אל המחנה ללילה.


יום 6 | 03 יוני 2025 | הבירה העתיקה (ב,צ,ע)

נעזוב את המדבר מאחורינו, ונשוב, בשעות הבוקר המאוחרות, אל כביש האספלט המחבר את אולאן באטאר עם חלקה המערבי ביותר של מונגוליה. נפנה אל חארחורין, בירת האימפריה המונגולית שייסד צ'ינגיס חאן במאה ה-13. נגיע אל העיר לקראת צוהריים, ולאחר ארוחת הצהריים נעפיל אל סלע הצב, ממנו נשקפת העיר כולה. נמשיך אל מונומנט שלושת האימפריות, אשר, כפי ששמו מעיד, מספר את סיפורן של שלוש מתוך מספר רב של ממלכות ואימפריות שצמחו כאן, בעמק האורחון, ומכאן יצאו לכבוש חלקים נרחבים מאסיה רבתי, ואף מעבר אליה. לאחר השקיעה מעל לנהר האורחון, נפנה אל המחנה ללילה.


יום 7 | 04 יוני 2025 | חארחורין (ב,צ,ע)

נתחיל את הבוקר במוזיאון של קאראקורום. המוזיאון מציג סדרה של ממצאים ארכאולוגים אשר נתגלו בסביבות קאראקורום, ואשר כמו מקימים לתחיה את העיר הזו שהייתה לפרק זמן קצר מרכז העולם הישן. מכאן נמשיך למנזר ארדן-זו, מהמנזרים הבודהיסטיים העתיקים ביותר במונגוליה. באם יתמזל מזלנו, נגיע בשעת ה'פוג'ה' – טקס התפילה בו ממלמלים הנזירים תפילות בטיבטית בליווי תופים, מצילתיים וחצוצרות טקסיות. לאחר ארוחת הצהריים ניסע למוזיאון קולטיגן אשר נבנה על ידי ממשלת טורקיה, ובו מוצגים ממצאים מרהיבים אשר נתגלו בעמק הנהר אורחון ואשר מייצגים את תקופת האימפריה הטורקית, הרבה לפני שהטורקים נדדו הרחק מערבה, אל פאתיה של אירופה. לקראת ערב נשוב ללילה שני במחנה בחארחורין. 


יום 8 | 05 יוני 2025 | בין קניון לאגם (ב,צ,ע)

מחארחורין ניסע אל בירת המחוז, צצרלג. נבקר בשוק המקומי, ואם יספיק לנו הזמן, נטפס אל פסלו של הבודהא הצופה על העיר. לאחר ארוחת הבוקר נמשיך בנסיעה בת כמה שעות על עץ מאה הענפים, אתר פולחן אנימיסטי, ומכאן, נמשיך בהליכה קלה אל קניון צ'ולוט הדרמטי. עוד נסיעה בת כשעה תביא אותנו אל המחנה , הנטוע לצידו של אגם הבדולח הלבן. שם נעביר את הלילה.


יום 9 | 06 יוני 2025 |מעברי הרים ועמקים פורחים (ב,צ,ע)

תחילת הנסיעה היום לאורך אגם הבדולח הלבן, מהיפים באגמי מונגוליה. משנסיים את הנסיעה לאורך האגם, הדרך תעפיל אל הראשון מבין סדרה של מעברי הרים נישאים אותם נחצה ביומיים הקרובים. מאחורי כל מעבר כזה מסתתר עמק פורה, ואנו נעצור מעת לעת ליהנות מהליכות בין שלל הפריחות ובין מחנות הקיץ של הנוודים הבאים ליהנות מן המרעה הנפלא לעדריהם. לקראת סופו של היום נגיע אל חופיו של אגם דזון, ומכאן, עוד נסיעה קצרה תביא אותנו אל המחנה ללילה.


יום 10 | 07 יוני 2025 | הפנינה הכחולה (ב,צ,ע)

מהמחנה ניסע אל מורון, בירת מחוז חופסגול, הצפוני מבין מחוזות מונגוליה. נעצור בעיר הבירה, נבקר בשוק המקומי, ונמשיך אל אגם ארחיל המהווה תחנת עצירה ומנוחה למינים רבים של עופות מים הנודדים בין סיביר בצפון לארצות החום בדרום. נמשיך לביקור באתר קבורה עתיק מתקופה הברונזה טרם נמשיך בנסיעה ונגיע אל המחנה לצידו של אגם חופסגול המכונה על ידי המונגולים "הפנינה הכחולה" על שום יופיו.


יום 11 | 08 יוני 2025 | לחופי האגם האם (ב,צ,ע)

המונגולים מייחסים לאגם חופסגול, מאגמי המים המתוקים בעולם, תכונות קוסמולוגיות, ומכנים אותו בחיבה וביראה – האגם האם. הבוקר נטייל ברגל בסביבות האגם. נתחיל בטיפוס אתגרי ביותר בן שלוש וחצי שעות אל סלע חיאסה (ולאלו שיעדיפו, בהחלט אפשר להמיר את ההליכה הזו בבוקר רגוע לשפת האגם). אחר הצהריים נצא למסלול הליכה נוסף, הפעם רגוע ונעים מבעד ליער מחטני, וחזרה, במצוק הנישא מעל לקו המים. אחר הצהריים נעזוב את האגם וניסע אל העיר מורון ללינת לילה.

יום 12 | 09 יוני 2025 | במרומי הר הגעש (ב,צ,ע)

נעזוב את מורון, ונחצה ממחוז חופסגול אל מחוז בולגאן הנודע בגבעות הירוקות שלו, בעדרי הסוסים העצומים, ובאיראג שלו – המשקה האלכוהולי עשוי חלב הסוסות שמתועד אף ב'היסטוריה הסודית של המונגולים' – המפורסם במונגוליה כולה. לקראת צהריים נגיע למרגלותיו של הר הגעש אוראן טוגו, ולאחר שנעפיל לראשו, ונהנה מארוחת פיקניק, נמשיך בנסיעה, ונגיע לעת ערב אל המחנה שלנו ללילה.


יום 13 | 10 יוני 2025 | מנזר אמארבאיאסגאלאנט (ב,צ,ע)

נתעורר בלב עמק רחב, ובליבו נטוע מנזר עתיק מן המאה ה-17. מנזר אמרבאיאסגאלאנט הינו מהיחידים ממנזרי הענק של מונגוליה ששרדו את הפרעות האנטי דתיות, ונותר, כמעט בשלמותו, כפי שנבנה בהוראת הקיסר הסיני במאה ה-17. לאחר הסיור במתחם המרשם, נשוב לרכבים לנסיעה אחרונה בת כ-5 שעות אל אולאן באטאר, אליה נגיע בשעת ערב.


יום 14 | 11 יוני 2025 | הביתה (ב)

נשכים קום וניסע אל שדה התעופה לטיסה היוצאת חזרה הבתה, דרך יעד הביניים הבלתי נמנע.


מחיר הטיול - 3950$ למטייל בחדר זוגי. תוספת של 650$ למטייל בחדר יחיד.

המחיר אינו כולל טיסות בינלאומיות.

מספר הלילות בהם תתאפשר לינה בגר משודרג יפורסם בהמשך (בכל מקרה רוב הלילות יהיו משודרגים)